V tom případě tu máme něco přesně pro vás. Jmenuje se Vinski mošt, jedná se o slovinský „burčák“ s obsahem alkoholu cca 6 %.

Zajímá vás, jak jsme ho zvládli dovézt až sem? A jak vám ho chceme dodat, aniž by „explodoval“? Pozorně čtěte, Vinski mošt je v podstatě částečně zkvašený hroznový mošt (stejně jako burčák), který se rychle ochladí a pod inertní atmosférou bez přístupu vzduchu se naplní do litrových plastových lahví. Takže do otevření lahve nedochází k dalšímu kvašení. A díky tomu vydrží měsíc v lahvi! Jak komu, že 😊

Máme pro vás několik dalších důvodů, proč by Viknski mošt neměl chybět na vašem stole.

  • krom toho, že výborně chutná, má nízký obsah alkoholu a je plný vitamínů;
  • ve Vinském moštu je obsažen vitamín C, ideální v těchto podzimních dnech;
  • obsahuje Thiamin (B1), který příznivě působí na nervový systém a proti únavě;
  • obsahuje Riboflavin (B2) je důležitý pro dobrý stav kůže, očí, srdce a dalších orgánů;
  • obsahuje Niacin (B3) napomáhá boji s nespavostí, nechutenstvím, bolestí břicha a střev;
  • Kyselina panthothenová (B5) zlepšuje kvalitu kůže, vlasů a nehtů;
  • Pyridoxin (B6) snižuje záněty dutiny ústní;
  • Kobalamin (B12) má vliv na chudokrevnost, paměť, duševní výkonnost a únavu;
  • Biotin (H) má vliv na kvalitu pokožky a nervové poruchy;
  • v neposlední řadě obsahuje také zinek a železo.

Vinski mošt je vitamínová bomba!